maandag 10 januari 2005

Schnappi, Happi....Wattie?

Duits krokodil-lied op één
zondag 9 januari 2005
De 7-jarige Joy Gruttman houdt heel Duitsland in zijn greep. Joy zingt een kinderliedje over Schnappi de krokodil. Schnappi betekent zoiets als Happie (hoe komen Nederlanders toch altijd weer aan die vertalingen...?). In het lied wordt gezongen dat Schnappi de kleine krokodil hapt in alles waar hij zijn tanden maar in kan zetten.
Het Schnappi-lied is zo populair dat het nu op nummer 1 staat in de Duitse hitlijsten. Overal wordt het vrolijke liedje gezongen en er zijn allerlei remixen gemaakt. En ook zijn er verschillende websites over de krokodil.
De 7-jarige Joy vindt het allemaal wel best. Hij wordt door alle Duitsers als superster gezien, maar blijft er heel koel onder. De platenmaatschappij kan nog niet zeggen of de single binnenkort ook in Nederland te koop zal zijn.

Luister maar eens naar het liedje. Ik geloof dat het niet zo heel erg lang in de hitlijsten blijft staan. Maar met die Duitsers weet je maar nooit, :-).
(Met dank aan vriendin M.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten