vrijdag 10 november 2006

Berlin goes 24Berlijn gaat als eerste stad in heel Duitsland over op een 24-uurs economie. Vlak voor kerst zijn de winkels altijd al langer open (veel winkels al tot 22 uur), maar nu wordt dat nog eens uitgebreid. In ieder geval per wet. De meeste winkels willen tot 22 uur open zijn, en op zondag tot 20 uur.

Einkaufen rund um die Uhr: Berlin ist das erste und bislang einzige Bundesland, das den Händlern künftig erlaubt, montags bis sonnabends 24 Stunden zu öffnen. Gestern Abend wollte das Abgeordnetenhaus das neue Ladenöffnungsgesetz beschließen. Die Geschäfte sollen bereits in diesem Jahr auch an allen vier Adventssonntagen von 13 bis 20 Uhr verkaufen dürfen. (via)

Zoals altijd zijn ook daar de kerken tegen, alleen hebben die in Berlijn niet zoveel invloed. Voor een reportage heb ik onlangs ook eens naar de Nederlandse winkelopeningstijden gekeken, in de verwachting de grens bij 18.00 uur te vinden. Toen kwam ik erachter dat de winkeltijdenwet gewoon toestaat de deuren tussen 6.00 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds te openen. Alleen niemand doet dat nog (behalve deze keten). En ik snap dat nog steeds niet. Na het werk kun je dan toch nooit de stad in? Behalve op donderdag, als de rest van Nederland dat ook doet? En het dus niet meer leuk is, want te druk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten