zondag 5 juli 2009

Poldersport

3 teams á 10 man. We zijn allemaal collega's en we zullen het midden in de polder tegen elkaar opnemen. Ik maak deel uit van 'Die Mannschaft', in oranje shirtjes. Het begint nog aardig en onschuldig met kruiwagenrennen. Eén erin, de ander duwt, bij de streep wisselen. Kinderspelletjes in het groene hart, maar met volle inzet en overwinningsgeest.

We zijn omgeven door drassige sloten en hoe verder de opdrachten vorderen, hoe dichterbij komt het water. Over een boomstam balanceren naar de andere kant. Netten inklimmen zonder uit te glijden. Aan een touw bungelen zonder dat je een natte broek krijgt. Die Mannschaft verliest dikke punten, want we zijn gewoon te langzaam. Geen ontkomen aan de sportieve ondergang.

Maar dat maakt allemaal niet meer uit als we het laatste onderdeel voorgeschoteld krijgen. Over rubberen matten naar de overkant van het water lopen. Het gaat om de eer. Wie durft? En heeft er lak aan om vies en nat te worden? Iedereen gaat overstag. Lopen is er niet bij, het wordt buikschuiven. En douchen achteraf.

Met rosétje in de avondzon op het bankje, geroosterd vlees op het bord, schone kleren, campinggevoel. Wat is de zomer toch mooi.

Vandaag spierpijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten