dinsdag 22 december 2009

Schweinebacken

Het kan niemand ontgaan zijn: het heeft gesneeuwd. Al een paar dagen gaat het nergens anders over. Treinverkeer stil, op- en afritten niet gestrooid, binnensteden plat.

Over het hoe en waarom van deze dagenlange chaos heb ik me eerder verbaasd. Hier wil ik er alleen aan toevoegen dat vriendinnen M. en L. ons vandaag met witte vlaggetjes hebben overgegeven. Onze laatste eetafspraak van dit jaar is in de sneeuw gevallen. En dat alleen maar omdat we niet naar Amersfoort konden reizen zonder een overlevenspakket. Wegens te koude wissels.

Nou, dan maar snel naar binnen en zelf iets lekkers koken voor de kerstdagen. Bij voorkeur met een topkok naast je.

Vandaag was ik in de gelegenheid om te kijken hoe je vlees voor 40 cent per persoon kan stoven. Zonder dierenleed, en eigenlijk gewoon afvalvlees: varkenswang!

Aanbraden, in rode wijn laten sudderen en een half uur later lag er een heerlijk mals stukje op mijn bord. Verrukkelijk. Niet te onderscheiden van een dure versie.

Of jawel, dit was lekkerder. En het lag niet alleen aan de kok, want ik stond ernaast en het is echt niet moeilijk om te maken.

Vandaag dus het goedkope diner, morgen het populaire en overmorgen het klimaatneutrale.

Eet smakelijk! Gewoon thuis dan maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen